Ултразвучен уред против штетници

990.00 ден

Ултразвучен уред против штетници

Шифра 3671

Нарачај го производот директно на :

  • Телефон: 071 713 153 или 079 344 285
  • Viber:  071 713 153 или 079 344 285
  • Chat на веб страната
  • Во inbox
  • На e-mail: info@mkmarket.mk
                        info.mkmarket.mk@gmail.com

Опис

Водоотпорен – Ултразвучниот уред против животни со водоотпорност IPX4 е незаменлив уред кој обезбедува ефикасна одбрана внатре и надвор во текот на целата година и без оглед на временските услови. Неговиот напреден дизајн му овозможува да работи дури и на дожд, така што можете безбедно да го оставите надвор без да се грижите дека неговиот механизам е оштетен.

Ултразвук – Овој бркач за животни базиран на ултразвучна технологија е совршено решение за секој што бара бескрвен и безбеден метод за репелент на животни. Неговата работа се заснова на фреквенции кои не се слушаат за човечкото уво, што ви овозможува да одржувате мир и тишина во околината. Оваа функција е безбедна за луѓето, па можете да ја користите дури и во близина на деца.

Ефикасно работење – Уредот за одбивање животни генерира сигнал со фреквенција од 16-60 kHz по откривање на движење, што ефективно ги плаши различните животински видови. Ултразвукот негативно влијае на нервниот систем на животните, што ги спречува да бидат во близина на уредот. Благодарение на употребата на оваа технологија, репелерот е во состојба ефикасно да ги одврати несаканите животни и да го минимизира ризикот од нивното присуство во одредена област.

Уредот против животни е идеален за употреба на балкони, градини, дворови, терени, овоштарници, оранжерии и многу други места каде што сакаме да ги исплашиме животните кои би можеле да ја загрозат нашата жетва. Неговата палета на апликации вклучува широк спектар на животни како кучиња, мачки, куни, ракуни, птици и многу други, така што сме сигурни дека уредот ефикасно ќе го одврати нашиот простор.

Безбедно за животната средина – Репелентот за животни базиран на ултразвучна технологија е еколошко решение бидејќи во животната средина не влегуваат никакви токсични или штетни материи. Ова го прави безбеден за животната средина и за сите организми кои живеат во неа, вклучувајќи ги луѓето, животните и растенијата. Ултразвукот е незабележлив за човечкото уво, но непријатен и стресен за животните.

Уредот има вграден сензор за движење кој ги регистрира движењата и само тогаш испушта ултразвук кој ги брка животните, кога нема движење е во состојба на мирување како би се зачувал капацитетот на батериите.

8-10 m простор на детекција на движење на животното

Агол на детекција 110 степени

Димензии на уредот: 15×11 cm со пластичен држач со висина од 30 cm

Уредот работи на 3 батерии од 1.5 V ( не се вклучени во пакувањето)