Моќен ултразвучен соларен уред против животни и птици

1,490.00 ден

Моќен ултразвучен соларен уред против животни и птици

Шифра 4710

Нарачај го производот директно на :

  • Телефон: 071 713 153 или 079 344 285
  • Viber:  071 713 153 или 079 344 285
  • Chat на веб страната
  • Во inbox
  • На e-mail: info@mkmarket.mk
                        info.mkmarket.mk@gmail.com

Опис

Соларниот отфрлач на штетници на отворено има PIR функција (сензор за движење), кој го чувствува секое движење

и го активира системот да емитува ултразвучни фреквенции, способни да одбиваат птици, мачки, кучиња, глувци, лисици и многу повеќе.

Прилагодливата фреквенција ви овозможува да изберете кое животно сакате да го бркате.

Соларното средство за заштита од животни и птици на отворено е отпорно на временските услови и  е дизајнирано за надворешна употреба.

Можете да ја прилагодите фреквенцијата за да го тестирате ефектот, одејќи до препорачаниот максимум и избркајќи ги повеќето птици.

Спецификација:

Батерија: Вградена 800 MAH AA NI-MH батерија на полнење, соларно полнење

Соларен панел: 6V 50mA

Работна струја: < 180 mA

Струја во мирување: <2 mA

Активирање на сензорот за движење: < 6 метри, 110 степени на лак.

Ултразвучна фреквенција: 15KHz-25KHz (прилагодлива)

Ефективен опсег: 400 – 600 M2

Употреба:

1. Монтирајте го уредот со 2-те завртки и котви (испорачани) на област со доволно директна сончева светлина.

За подобри перформанси, се препорачува да го поставите уредот најмалку 1 m над земјата за оптимален опсег.

Проверете дали звучникот е свртен кон областа што сакате да ја покриете.

2. Свртете го тркалцето за фреквенција на саканото животно што сакате да го одбиете.

Различни фреквенции ќе одвратат различни животни.

Некои фреквенции ќе одвратат повеќе од едно животно.

3. Вклучете го уредот со притискање на копчето ВКЛУЧУВАЊЕ/ИСКЛУЧЕЊЕ еднаш.

Откако ќе се притисне, ќе светне црвено и ќе го активира системот и ќе престане да ја емитува ултразвучната фреквенција автоматски по 9-11 секунди. Единицата ќе се активира повторно ако почувствувате какво било понатамошно движење на натрапникот.

4. Батеријата се полни преку соларниот панел. Доколку повеќе дена нема доволно сончева светлина или врне, капацитетот на батеријата ке се намали, а со тоа и опсегот на делување на уредот.