Електрична машинка за цигари GR-12-02

950.00 ден

Електрична машинка за цигари GR-12-02

Шифра 3389

Нарачај го производот директно на :

  • Телефон: 071 713 153 или 079 344 285
  • Viber:  071 713 153 или 079 344 285
  • Chat на веб страната
  • Во inbox
  • На e-mail: info@mkmarket.mk
                        info.mkmarket.mk@gmail.com
Категорија SKU: 3389 Ознаки:

Опис

Електрична машинка за правење цигари, уред со кој заштедувате до 70%.

За полнење на класични цигари со вообичаена дебелина, не е наменета за слим цигари

Брзина на правење до 5 цигари во минута

Специјално обликуван тутунски слот

Прекинувач за регулирање на густината на полнењето

Едноставна за употреба, едноставно се одржува

220V Адаптер за струја (AC230V ~ 50/60 Hz 0.3A) / излезност: DC 7.5 3W

Додатоци за чистење

Материјал: цврста и издржлива пластика, метална цевка за полнење на празна цигара

Употреба: Се поставува празна цигара на металната цевка на машинката и се движи до крај. Движете ја пружината нанапред и полнете ја цигарата со саканата густина на тутун – притисокот се регулира со копче – под силен притисок цигарата се полни со најгуст капацитет

Совети: Секогаш користете сув и фино исецкан тутун! Доколку тутунот се движи тешко или не се движи нанапред воопшто, отпуштете го копчето за да се спречи движењето на пружината. Првата цигара ќе биде подолга од обично, бидејќи металната цевка е потполно празна. Држете го копчето притиснато додека цигарата не се наполни целосно. Ако не го сторите ова, остатокот од тутунот ќе се исуши и следната цигара ќе биде со слаб квалитет.
По правењето на секоја цигара, рачно да се отстрани преостанатиот тутун од предната страна на металната цевка и да се исчисти вишокот тутун од садот во кој се става тутунот. Се препорачува правење макс.20-25 цигари една по друга, а потоа машинката да одмори околу 20мин. за подолг век и долготрајност.

Тутунот треба да е со влажност од 16-28 %, како би се спречило заглавување на тутунот внатре во цевката и неправилно полнење на цигарата

Димензии:220 x 90 x 75 mm

Видео: