Ултразвучен соларен уред против животни

390.00 ден690.00 ден

Ултразвучен соларен уред против животни

Шифра 4333

Нарачај го производот директно на :

  • Телефон: 071 713 153 или 079 344 285
  • Viber:  071 713 153 или 079 344 285
  • Chat на веб страната
  • Во inbox
  • На e-mail: info@mkmarket.mk
                        info.mkmarket.mk@gmail.com

Опис

Соларен репелент кој се вметнува во земјата со цел да ги одвраќа глодарите како глувците, стаорците, вервериците, кртовите, јазовците и другите штетници

Емитува ултрасоничен звук на секои 30сек., со променлива фреквенција од 400-1000Hz кој се шири низ почвата, им пречи на штетниците, создава неподнослива средина за престој за нив и ги принудува да ја напуштат областа

Репелентот работи дури и во облачни денови

Не им штети на миленичињата и луѓето

Нема потреба од одржување, безжичен е и отпорен на временски услови и вода

Има вградена батерија која се полни преку соларниот панел

Материјал: високо квалитетна пластика

Без хемикалии или отрови, целосно еколошки

Димензии: 26 x 6cm

Се поставува така што соларниот панел ќе биде барем 5cm над земјата, на сончево место

Ефективен опсег: 500m2

Забелешка: Дометот зависи од типот на земјата. Сувата, песоклива почва ги потиснува звучните бранови и со тоа заштитената зона може да се намали на половина (во овој случај, треба да размислите да користите два репеленти). Најдобар ефект ќе се добие со влажна или глинена почва. Ефектите се видливи по мин. 5 дена.

Цена за еден уред 390 ден

Цена за два уреди 690 ден.

Дополнителни информации

Одберете количина:

Еден уред – 390 ден, Два уреда – 690 ден