Уред против агресивни кучиња или за дресура

990.00 ден

Уред против агресивни кучиња или за дресура

Шифра 4709

Нарачај го производот директно на :

  • Телефон: 071 713 153 или 079 344 285
  • Viber:  071 713 153 или 079 344 285
  • Chat на веб страната
  • Во inbox
  • На e-mail: info@mkmarket.mk
                        info.mkmarket.mk@gmail.com

Опис

Уредите за контрола на лаење на кучиња емитуваат ултразвук од 20-25 KHZ, тоа е безбедно и ефикасно помагало за тренирање и однесување на кучињата.
Уредот против лаење е ефикасно решение за спречување на неприфатливо однесување за внатрешна или надворешна употреба.
Комбинацијата на два ултразвучни предаватели значително ја проширува областа на покриеност со ефективен опсег до 16,5 стапки.
Повратни информации од вибрации: Не грижете се дека не го гледате ултразвукот. Секогаш кога ќе го притиснете копчето, уредот против лаење малку ќе вибрира, така што ќе ја почувствувате тивката команда.

Ултразвучната одбрана од напади од кучиња е потполно хуман начин за растерување и одбрана од агресивни животни. Користејќи ја најновата технологија на ултразвук, уредот произведува звук што не е штетен за кучињата (ниту луѓето), но од кој кучињата се плашат и бегаат. Дава звук од 180DB што човечкото уво не може да го открие.

Уредот апсолутно не е штетен за животните, прекинувачот на ултразвукови кучиња испушта многу иритирачки звук и кучињата бегаат од него.

Ефективниот опсег е околу 5-10 метри, веднаш по вклучувањето на ултразвучниот уред за кучиња, сите кучиња веднаш се повлекуваат и се оддалечуваат од изворот на тој иритирачки звук.

Уредот има и трепкачка ЛЕД ламба, која може да се вклучи кога уредот е активиран, што може да биде дополнително ефективно во текот на ноќта, бидејќи кучињата се плашат и од силното трепкачко светло кое делува како дополнителен рефлектор на нив.

Батерија на полнење од 800 mah,
Време на полнење: 4-5 часа,
Автономија на батеријата до 25 дена користење,
Светлечка LED светилка во комбинација со ултразвук за безбедно отстранување на кучињата скитници и диви,