Попуст!

Пулс – оксиметар

Original price was: 540.00 ден.Current price is: 470.00 ден.

Пулс – оксиметар

Шифра 4151

Нарачај го производот директно на :

  • Телефон: 071 713 153 или 079 344 285
  • Viber:  071 713 153 или 079 344 285
  • Chat на веб страната
  • Во inbox
  • На e-mail: info@mkmarket.mk
                        info.mkmarket.mk@gmail.com

Опис

Пулс оксиметар за на прст е портабилен, медициски уред за мерење на кислородна сатурација на крвта, и пулсот користејќи го прстот.

Уредот работи и ја определува заситеноста на крвта со кислород, со помош на инфрацрвени зраци. Неговото користење е апсолутно безбедно и безболно.

Кислородната сатурација овозможува проценка на ефикасноста на транспортот на кислород, во прв ред преку дишењето. Таа е важен параметар во проценката на респираторната функција.