Апарат за мерење крвен притисок на зглоб

990.00 ден

Апарат за мерење крвен притисок на зглоб

Шифра 4705

Нарачај го производот директно на :

  • Телефон: 071 713 153 или 079 344 285
  • Viber:  071 713 153 или 079 344 285
  • Chat на веб страната
  • Во inbox
  • На e-mail: info@mkmarket.mk
                        info.mkmarket.mk@gmail.com

Опис

Клинички точен апарат за мерење на крвен притисок. Лесно ракување, напредна точност, не е потребна калибрација, мерење со еден клуч Старт/Стоп

Само прицврстете ја манжетната цврсто околу вашиот зглоб и притиснете го копчето за вклучување. За помалку од 1 мин. добивате точни резултати

Дигиталниот монитор за крвен притисок може да овозможи многу брзо и прецизно сигурно мерење на систолниот и дијастолниот крвен притисок како и пулсот по осцилометриска метода.

Големите бројки на екранот го олеснуваат читањето на резултатите од овој уред за следење на крвниот притисок на зглобот на раката.

Вградена функција за меморија со која можете да се потсетите на последните 120 читања.

Апаратот работи на 4 x 1.5 V батерии

Точноста на измерените вредности можат да имаат отстапување од +-5%