Радио врска – Токи Воки – Baofeng UV-82

2,190.00 ден

Радио врска – Токи Воки – Baofeng UV-82

Шифра 4509

Нарачај го производот директно на :

  • Телефон: 071 713 153 или 079 344 285
  • Viber:  071 713 153 или 079 344 285
  • Chat на веб страната
  • Во inbox
  • На e-mail: info@mkmarket.mk
                        info.mkmarket.mk@gmail.com
Категорија SKU: 4509 Ознаки:

Опис

Серијата UV-82 доаѓа со двојно копче за притискање за разговор. Двојниот PTT е огромен скок напред во технологијата HT. Тоа ви овозможува да пренесувате на две фреквенции со употреба на преклопникот PTT. Со притискање нагоре можете да емитувате на „Фреквенција А“ и со притискање надолу можете да емитувате на „Фреквенција Б“. Фреквенцијата А или Б може да се користи и како скенер на канали, фреквенции, CTCSS и DTS тонови.

Серијата BaoFeng UV-82 го подигна нивото на прифатлива радио технологија! Во споредба со претходните производи на BaoFeng (UV-5R, GT-3 и серијата v2+), UV-82 доаѓа со многу погласен звучник (1 вати), многу поцврсто куќиште со поголеми копчиња и нов чипсет и плоча за PCB што го надминува опсегот, прецизноста и излезот од претходните чипсети на BaoFeng. Тоа не е само римејк, туку ново радио од основата. Тој го надминува чипсетот од втора генерација UV-5R (кој се користи во сериите UV-5R, GT-3 BF-F8+ и v2+).

УНАПРЕДНО РАДИО ЗА АМАТЕРСКА УПОТРЕБА
BaoFeng UV-82 е легален за употреба на аматерски фреквенции. УВ-82 може да пренесува на тесен опсег (12,5 kHz) и широк опсег (25 kHz).

Ресивер со двоен часовник
BaoFeng UV-82 има еден вграден ресивер, но може да „гледа“ два канали (полудуплекс). Набљудувајте две различни фреквенции (дури и на различни опсези (VHF/UHF)) и радиото ќе ги следи двете фреквенции давајќи ѝ приоритет на првата станица што ќе прими дојдовен повик.

FM радио станица
Можете да слушате радио FM Broadcast, додека сè уште ги следите вашите радио фреквенции во заднина. На секој дојдовен повик ќе му се даде приоритет и ќе се осигура дека никогаш нема да пропуштите важен повик додека слушате радио.

Поддржани групни тонови
BaoFeng UV-82 ги поддржува најчестите аналогни тонови. Поддржува методи за повикување CTCSS, DCS и DTMF. Поставете ги методите за повикување да повикуваат по групни тонови. Повикувањето тон (приватна линија) е потребно за повеќето апликации со повторувачи и UV-82 ги поддржува најновите стандарди

BaoFeng UV-82 може дури и да испраќа DTMF тонови. Ова овозможува испраќање ANI (ID на повикувач) или далечински команди за кои се потребни DTMF тонови

Внатрешна VOX функција
BaoFeng UV-82 има внатрешна функција VOX (Voice Operated Transmit) за практично ракување без раце и може да се користи заедно со вклучените слушалки и микрофон. Нивото на VOX и времето на одложување на VOX се прилагодливи на вашите потреби.

Прилагодете ја вашата операција со канали, програмабилни копчиња и повеќе!
Можете да го програмирате вашиот BaoFeng UV-82 точно како што сакате. Има 128 програмабилни мемориски канали. Можете да додавате или отстранувате канали од списокот за скенирање користејќи го бесплатниот компјутерски софтвер. Можете да им дадете на каналите алфанумерички имиња, користејќи компјутер. Радиото има 2 нивоа на моќност (максимум 5 вати), што ви овозможува да изберете колку далеку можете да комуницирате. Можете да поставите ограничувања на VFO користејќи го софтверот CHIRP. Можете лесно да програмирате од компјутер за да го поставите радиото да работи точно како што е потребно.

Капацитет на литиум -јонска батерија 2800 mAh, 7.5 V

Досег за комуникација 10 km